CUM POȚI DEVENI PILOT

17.04.2020

Iată pașii pe care trebuie să îi faci

1

Vezi ce scoli de aviație ai în zonă

Primul pas pentru a deveni pilot privat este să cercetezi puțin despre opțiunile de școlarizare. Compară programele disponibile oferite de școlile de zbor din zona unde locuiești și alege cea mai potrivită opțiune pentru obiectivele tale în domeniul aviației. Întreabă ce aeronave sunt folosite, care este starea lor, unde li se face întreținerea, ce fel de asigurare există și orice alt detaliu legat de derularea școlarizării. Gândește-te că întregul proces de școlarizare va dura aproximativ 2-3 luni, timp în care vei parcurge 9 materii teoretice și vei acumula 45 de ore de zbor.
Cere detalii

2

Cumpără o oră de zbor introductiv

Acesta este cel mai simplu mod de a-ți da seama dacă informațiile primite pe mail sau la telefon corespund cu realitatea. Vei avea ocazia să experimentezi ce înseamnă cu adevărat zborul privat. Vei înțelege procedurile de derulare a zborului, detalii despre cum se analizează condițiile meteo, cum se pregătește aeronava pentru zbor, despre comunicațiile radio cu turnul de control și multe altele. Vei avea ocazia să înțelegi principiile zborului din spatele manșei și să te convingi dacă instructorul, aeronava sau senzația de zbor sunt așa cum ți le-ai imaginat.
Zbor introductiv

3

Obține un Certificat Medical EASA (minim clasa 2)

Piloții trebuie să îndeplinească anumite cerințe medicale de bază pentru a putea zbura. Dacă dorești să faci o profesie din a fi pilot, atunci trebuie să dovedești atingerea unor standarde medicale mai ridicate decât cele necesare piloților privați, de agrement. Certificatul Medical așadar se emite pe "clase", clasa 1 fiind atribuită piloților comerciali, iar clasa 2 piloților privați. Mai multe detalii sunt pe site-ul Autorității Aeronautice Române, iar lista Centrelor Medicale autorizate de Autoritatea Aeronautică este aici.
Certificat Medical

Articole recomandate

Cât costă școala de zbor

24.04.2020

Află cât costă o licență de zbor europeană (PPL-Private Pilot Licence)

Citește

Ce licență ți se potrivește?

18.04.2020

Află diferențele dintre o licență de zbor europeană (PPL-Private Pilot Licence) și una națională (ultralight)

Citește